Sobre nosaltres

El projecte del Celler de Cal Rossendo neix l’any 2017, fruit de la unió de dues persones que compartim la voluntat de recuperar la tradició i tornar als orígens. La nostra dedicació principal és la feina al camp, i és dels fruits de la terra del que vivim: venem als mercats ambulants de Sant Andreu de la Barca i Martorell, i portem comandes a domicili, a Sant Andreu de la Barca i Olesa de Montserrat, sota el projecte ‘Cistella Verda’. Els camps que treballem es troben a Martorell i Gelida (Baix Llobregat i Alt Penedès), i la nostra afició principal és l’elaboració de vi. N’elaborem a partir del raïm que collim en una vinya situada a Olesa de Montserrat, a la falda de la muntanya de Montserrat, en un entorn privilegiat. Es tracta d’un vi blanc, xarel·lo cent per cent, que porta el nom de Queralt, i que fem al Palau Vell de Sant Andreu de la Barca, al Celler de Cal Rossendo, on els avis ja utilitzaven les mateixes màquines que avui els perviuen.

Celler de Cal Rossendo

Celler de Cal Rossendo, el Palau Vell (Sant Andreu de la Barca). Fotografia: Natàlia Oriol i Jaume Canals

Una altra dedicació important és la collita de les olives que donen les oliveres de les quals tenim cura. No disposem de molí, així que portem les olives a un molí d’Olesa de Montserrat, d’on extreuen l’oli que consumim.

L'olivera

Camp de Can Flavià, Martorell (Carretera d’Olesa de Montserrat). Fotografia: Natàlia Oriol

D’altra banda, un projecte molt important que fa uns anys que desenvolupem, juntament amb el company Miquel A. Arrufat (deriaperlacervesa.blogspot.com), és el de l’apicultura. Tenim les abelles al camp de Gelida, on passen l’hivern; després, quan ja s’acosta la calor, les transportem cap a la Serra del Catllaràs, al Berguedà, on hi passaran els mesos més intensos d’estiu, que no podrien suportar aquí; cap als mesos de setembre o octubre són novament transportades cap a Gelida, on passaran un hivern més plàcid. El 2017 ha estat el primer any, després d’un llarg període, que ja hem pogut collir la nostra pròpia mel. N’estem orgullosos i n’anem aprenent cada dia, a mesura que sorgeixen nous reptes i situacions per afrontar.

Aquesta és, doncs, la nostra feina, les nostres passions, i algunes de les coses en les quals creiem. Ens hi voleu acompanyar? Aquesta és la nostra aportació per fer del món un lloc millor, per viure cada dia amb més humilitat i senzillesa, amb el respecte sagrat que es mereix la terra que ens sosté i ens ha dat la vida.

Moltes gràcies!